Pinnoitetut paistinpannut on siitä mukavia, että ne eivät kovin helposti pala pohjaan, mutta ongelma on, että pinnoite kuluu pois aika nopeasti ja paistotulos huononee sitä mukaa. Pinnoitetulla pannulla ruskistaminenkaan ei tahdo onnistua.
Olen nyt tutustunut pannujen käyttöohjeisiin ja huomasin, että pannua ei saakaan lämmittää, ettei pinnoite irtoa.
Esimerkiksi katselin järkyttävän kallista Heroil-pannua ja melkein uskoin mainoksia, että pinnoite kestää lähes ikuisesti. Mutta katsoin vähän tarkemmin:
Teräksisen kennorakenteen vuoksi käytä öljyä tai rasvaa paistamiseen, etenkin jauhoja tai kananmunaa sisältäviä ruokia paistettaessa
Jos käytät vain vähän rasvaa, säädä levyn voimakkuus keskilämmön alapuolelle
Varoitus: ylikuumentuminen tuhoaa paistinpannun pinnoitteen - älä koskaan lämmitä paistinpannua tyhjänä
https://www.verkkokauppa.com/fi/product ... s-tarttuma
Pannun mukana tulevassa ohjeessa sanotaan, että pannun pohjalla pitäisi olla vettä tai öljyä, kun lämmitetään. Kuka paistaa jotain niin, että pannun pohjalla on vettä?
Mestarikokit kuitenkin kehoittavat lämmittämään pannun ensin kuumaksi ja vasta sitten panemaan siihen rasvaa/ öljyä
Terveysintoilijat selittävät, että pinnoitetussa pannussa voi paistaa ilman rasvaa, ettei tule syötyä liikaa pahoja rasvoja.
Mikä on muuten keskilämpö? Montako astetta?
Pihvitkin pitäisi paistaa haalealla pannulla, ettei pinnoite irtoa. Voi elämän kevät.
Osaako palstan kokkimestarit kertoa millainen pannu pitäisi hankkia, että sen voisi lämmittää kuumaksi ja paistaa pihveihin kauniin ruskean pinnan?