Tuoreen viikunan maku on happaman makea, mutta ei niin makea kuin kuivattujen tai puolikuivattujen viikunoiden. Hedelmä syödään huuhdeltuna kuorineen. Paksukuorinen viikuna kannattaa kuitenkin ensin kuoria!
ip-banni kirjoitti:Syödäänkö viikunasta myös kuoretkin?
Hilppa kirjoitti:Herkkutatteja on enemmän kuin matsutakeja.
Tämä on loistoresepti
https://www.hs.fi/ruoka/reseptit/art-2000002771419.html
ip-banni kirjoitti:En ole kerännyt. Omassa metsässä kasvaa sen verran, että sukulaiset ne saavat ottaa. Muutenhan tuon kerääminen ei kuulu jokamiesoikeuksiin eikä sitä saa ottaa toisen metsästä.
Tyy kirjoitti:ip-banni kirjoitti:En ole kerännyt. Omassa metsässä kasvaa sen verran, että sukulaiset ne saavat ottaa. Muutenhan tuon kerääminen ei kuulu jokamiesoikeuksiin eikä sitä saa ottaa toisen metsästä.
Miten niin? Kysehän on tavallisesta sienestä?
Sen sijaan pakurikääpä ei ole sieni, vaan sienen aiheuttama kasvannainen. Sen irrottamiseen tarvitaan yleensä apuvälineitä, ja irrotusvaiheessa puu saattaa vahingoittua.
Niinpä pakurin poimimiseen tarvitaan aina maanomistajan lupa.
trisse kirjoitti:Miten itse olette oppineet syömään sieniä? Oletteko aina pitäneet vai jotenkin opetelleet?
Palle kirjoitti:Hilppa kirjoitti:Herkkutatteja on enemmän kuin matsutakeja.
Tämä on loistoresepti
https://www.hs.fi/ruoka/reseptit/art-2000002771419.html
Et viitsisi kopioida reseptiä tänne? Voisin kokeilla.
Tattipasta on klassikko. Herkkutatin omintakeinen aromi siirtyy helposti paistorasvaan, joka taas takertuu pastaan. Makea viikuna sopii hyvin palettiin ja saostaa ruokaa.
500 g tagliatelle- tai pici-pastaa
1 nippu kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
400 g puhdistettuja herkkutatteja (pakastetut sopivat hyvin)
½ dl mietoa oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa, mustapippuria
2kypsää tuoretta viikunaa
1 rkl voita
3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
TARJOILUUN:
vastaraastettua parmesaanijuustoa
Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen pakkauksen ohjeiden mukaan. Kuori ja hienonna kevätsipuli ja valkosipulit.
Paista sieniä öljyssä, kunnes ne hieman rapeutuvat. Lisää mukaan kevätsipuli ja valkosipuli. Jatka paistamista, kunnes sipulit pehmenevät.
Lisää mukaan etikka ja mausta suolalla ja pippurilla. Halkaise viikunat ja raavi liha sienien joukkoon haarukalla.
Siivilöi pastasta vesi pois ja lisää pasta paistokseen. Lisää joukkoon nokare voita ja ruohosipuli. Sekoita huolellisesti. Nauti parmesaanin kera.
Resepti: Henri Alén
Mirri kirjoitti:En ole oppinut syömään sieniä. Lapsena sienikastike oli kauhistus, ja joskus olen istunut lastentarhan keittiössä yrittämässä saada annostani loppuun.
Herkkusienet menettelevät, metsäsienet eivät - niiden hajukin on hirveä. Lasteni ollessa pieniä saimme säännöllisesti syksyisin metsäsieniä yhdeltä ystävältä. Pakon sanelemana opettelin käsittelemään niitä, ja valmistin ruuaksi. Muut söivät, minä en. Varovaisesti joskus maistelin jotakin sientä sipulin kanssa paistettuna, olisikohan ollut lampaankääpä tai joku sellainen.
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa