Tuiskun väitös (2017)"ruumiillisesta" näyttelemisestä ym.

Tuiskun väitös (2017)"ruumiillisesta" näyttelemisestä ym.

ViestiKirjoittaja Psykopatologia » 11.11.2017 13:17

Hannu V. Tuisku ([2010 - 2015] 2017; väitös): http://www.uniarts.fi/tapahtumat/090220 ... stilaisuus
Developing embodied pedagogies of acting for youth theatre education: Psychophysical actor training as a source for new openings. (pdf 184 p.)
(24.2.2017) Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu (TeaK), Hki

Tiivistelmä (p. 13) helda.helsinki.fi/teak.

Tämä laadullinen, pedagoginen tutkimus tarkastelee kokonaisvaltaisesti ruumiillisten näyttelemisen harjoittelutapojen ominaislaatua ja etiikkaa sekä niiden käyttöä jatkumossa, joka ulottuu nuorten teatteriopetuksesta ammattinäyttelijöiden harjoitteluun. Kokonaisvaltaisesti ruumiillisilla näyttelemisen harjoittelutavoilla tarkoitetaan tässä tutkimuksessa lähestymistapaa, joka painottaa esiintyjän tuntevan ruumiin keskeisyyttä teatterillisessa tapahtumassa, ajatusta ruumiin ja mielen kietoutumisesta yhteen inhimillisessä kokemuksessa ja yksilöllisen kokemuksen loputtoman laajaa monisäikeisyyttä. Tässä tutkimuksessa esitetyt ajatukset ovat syntyneet sekä käytännön työskentelyn että haastattelujen ja kyselyjen kautta. Kyseessä olevien kurssien opiskelijoina, haasteltavina ja kyselyihin vastaajina sekä kirjoittajan harjoittelu- ja keskustelukumppaneina on ollut sekä lukio- ja korkeakouluopiskelijoita että ammattinäyttelijöitä ja tutkijoita. Tämän tutkimuksen valossa nuorten teatteriopetuksessa on tarvetta kokonaisvaltaisen ruumiillisille näyttelemisen harjoittelutavoille vaihtoehtona perinteisille harjoittelutavoille. Tämä tutkimus tähdentää, että jatkossa tutkimuksen tehtävänä on kehittää edelleen näyttelijän harjoittelun terminologiaa ja arvioida harjoittelun etiikkaa, sekä nuorten teatteriopetuksessa että ammattinäyttelijöiden harjoittelussa. Kokonaisvaltaisesti ruumiillisia harjoittelutapoja voidaan kehittää ns. psykofyysisen näyttelijän harjoittelun traditioiden pohjalta, mutta näitä traditioita tulee arvioida kriittisesti ja perinpohjaisesti ennen soveltamista. Tämä tutkimus esittää myös, että henkilökohtaisen kasvun näkökulma on tärkeää ottaa huomioon harjoittelua suunniteltaessa. Tämä käsillä oleva kommentaari keskittyy näyttelijän harjoittelun problematiikkaan, ei nuorten teatteriopetukseen yleisemmällä tasolla. Laajempi näkökulma nuorten teatteriopetukseen on esillä tähän tutkimukseen kuuluvissa alkuperäisjulkaisuissa.

List of original publications [2010 - 2015] (p. 14)
“Diving In: Adolescent’s Experiences of Physical Work in the Context of Theatre Education”, International Journal of Education & the Arts 2010, 10:11.
https://files.eric.ed.gov/fulltext/EJ908861.pdf (31 p.; ks. alla)
“The Transitional State and the Ambivalences of Actor Training”, Performing Ethos: An International Journal of Ethics in Theatre & Performance 2015, 6:1-2, 63-79.
“Exploring Bodily Reactions: Embodied Pedagogy as an Alternative for Conventional Paradigms of Acting in Youth Theatre Education”, Youth Theatre Journal 2015, 29:1, 15−30.
“The Youth Theatre Movement as Part of Actors’ Education: A Finnish Perspective”, Theatre, Dance and Performance Training 2015, 6:3, 339−352.
Avatar
Psykopatologia
Ylläpitäjä
 
Viestit: 57805
Liittynyt: 12.02.2010 13:19
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tuiskun väitös (2017) "ruumiillisesta" näyttelemisestä

ViestiKirjoittaja Psykopatologia » 11.11.2017 14:10

8. marraskuuta 2017 http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2017/ ... lulla.html
Media luo tekstuaalisella ahdistelulla elämäntapakontrollia

Tiedotus- ja toitotusvälineet mekastivat alkuviikosta, että Kallion lukion teatteri-ilmaisun opettaja on hyllytetty virastaan ”seksuaalisen ahdistelun” vuoksi. Lehtien mukaan hän oli käyttänyt opetusmetodinaan muun muassa demonstroitua raiskausta ja laittanut vähäpukeisia likkoja näyttämölle.
Kun itse olin teini, olin sitä mieltä, että kouluun ei kannata edes mennä, jos siellä ei voi harrastaa seksiä muiden oppilaiden tai opettajien kanssa.
Kävin kylläkin eri kouluja, opintomenestykseni oli keskinkertaista ja älyni pääsi loistamaan vasta yliopistoissa, joissa minua tosin ahdistelivat monet vihervasemmistolaiset Mimosat poliittisesti.
Koska Kallion lukiolaisten koettu seksuaalinen ahdistuneisuus oli lehtijuttujen mukaan jatkunut ”vuosia”, päättelen, että vasta nyt media on saanut nuorison manipuloitua seksuaalisuuden vaarallistamiseen tähtäävällä feminismillään ja seksuaalisella ahdasmielisyydellään niin, että aihe voitiin ”löytää” ja mäkätys asiasta aloittaa.
Paljastavaa on, että pojat eivät valita, vaan kaikki kurssinsa keskeyttäneet olivat tyttöjä. Kitisijöiden kärjessä ovat eräs kyseistä lukiota käynyt pahamaineinen feministikirjailija ja poplaulaja, jotka käyttävät ajojahtia kouluaikaisen mieskaunansa ja narsistisen kostonhimonsa välineenä, niin kuin todennäköisesti suurin osa muistakin valittajista.
Ahdistelusta epäilty ja minulle henkilökohtaisesti tuntematon Hannu Tuisku on tehnyt väitöskirjansa Teatterikorkeakoulussa liittyen Jouko Turkan opetusmetodeihin. Vaikka hänen opetusmenetelmänsä eivät olisi lähtöisin Turkalta, on joka tapauksessa hyvä, että turkkalaisuuden jälki teatteri-ilmaisun opetuksessa näkyy.

Teatteri-ilmaisua voi oppia vain epämukavuusalueella
(- -)
Avatar
Psykopatologia
Ylläpitäjä
 
Viestit: 57805
Liittynyt: 12.02.2010 13:19
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tuiskun väitös (2017) "ruumiillisesta" näyttelemisestä

ViestiKirjoittaja trisse » 11.11.2017 15:05

Höpöhöpö.
trisse
 

Re: Tuiskun väitös (2017) "ruumiillisesta" näyttelemisestä

ViestiKirjoittaja Ryysy » 11.11.2017 17:38

Hankala aihe, kun en tunne alaa lainkaan. Mutta minkäänlaisissa näytelmäharjoituksissa ei saisi altistaa ketään niin läheiselle toiminnalle, että se tuntuu toisesta epämiellyttävältä. Eli minusta on ihan hyvä, että voidaan nykyään keskustella aiheesta. Jos jollekin kehollinen läheisyys kaikella tavalla on jees, niin ei se tarkoita, että kaikkien kohdalla näin olisi.

Olin joskus kiinnostunut kehollisuudesta tai kehollisesta ilmaisusta. Luin mm. jonkin päiväkodin blogia, kuinka liikunnassa käytettiin kehoja. Tehtiin aaltojen tunnetta niin, että kaksi tai useampi lapsi oli konttauasennossa ja yksi siinä päällä kuin aalloilla konsanaan. Lapsilla eri juttu toki, mutta eivät kaikki koe tuotakaan mukavaksi.

Jonkinlaisessa modernissa tanssissa myös käytetään hyvin kiinnikkäisiä kehoja toistensa tukena ja liikkeissä. Se ehkä liittyisi enemmän aiheeseen.Sama periaate silti, ei ole pakko suostua.

Tämä ei liity nyt tuohon Kallion tapaukseen, mutta nopella katselmuksella myös kaksi ensimmäistä viestiä tuntuvat puhuvan jokseenkin eri asioista.
Ryysy
 

Re: Tuiskun väitös (2017) "ruumiillisesta" näyttelemisestä

ViestiKirjoittaja Psykopatologia » 12.11.2017 17:32

Kallion kaverin kohdalla esiin ovat nousseet ainakin "epäasiallinen" käytös, "erikoiset" opetusmetodit, "painostavat" opetusmetodit, seksuaalinen "häirintä" ja seksuaalinen "ahdistelu".
Avatar
Psykopatologia
Ylläpitäjä
 
Viestit: 57805
Liittynyt: 12.02.2010 13:19
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tuiskun väitös (2017)"ruumiillisesta" näyttelemisestä ym

ViestiKirjoittaja Psykopatologia » 05.12.2017 12:58

Kallion lukion ahdisteluväitteet: Kerrotut kokemukset tapahtuneet ennen seksuaalisen ahdistelun kriminalisointia, poliisi ei aloita esitutkintaa Poliisin otti yhteyttä kaikkiaan kuusi ihmistä. He kertoivat poliisille tapahtumista, jotka ajoittuivat vuosille 1997 – 2014. - Riku Jokinen 5.12.2017 9:20, päivitetty 9:46 https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005476647.html - Kommentit 47 (22:31)

Helsingin poliisi on saanut päätökseen esiselvityksen tapauksessa, jossa Kallion lukion opettajaa syytettiin epäasiallisesta käytöksestä oppilaita kohtaan. Poliisi ei aloita asiassa esitutkintaa. Poliisin otti yhteyttä kaikkiaan kuusi ihmistä. He kertoivat poliisille tapahtumista, jotka ajoittuivat vuosille 1997 – 2014. ”Poliisi on käynyt läpi kaikki tapahtumankuvaukset. Esiselvityksen tuloksena on kirjattu yksi rikosilmoitus rikosnimikkeellä kunnianloukkaus. Kyseinen tapahtuma tapahtui vuonna 2000. Kyseisen rikoksen syyteaika on kuitenkin vanhentunut”, kertoo rikoskomisario Teija Koskenmäki-Karaharju poliisin tiedotteessa. Viidessä muussa tapauksessa esiin nousi opettajan ”epäasiallinen käytös”, poliisi kertoo. Seksuaalinen ahdistelu lisättiin kuitenkin rikoslakiin vasta syyskuussa 2014. Esiselvittelyssä esiin nousseet tapahtumat ovat sattuneet ennen kriminalisointia, joten niistä ei aloiteta esitutkintaa.

KALLION lukion ahdisteluväitteet nousivat julkisuuteen STT:n kerrottua asiasta marraskuun alussa. Aluksi syytösten taustalla oli 18 oppilasta, lopulta 61. He syyttivät lehtoria lähentelystä ja epäasiallisesta käytöksestä. Saman opettajan oppilaat kertoivat HS:lle, että epäasiallista opetusta oli ollut myös 1990-luvun lopulla Tampereen yliopiston draamalinjalla. Läsnä olleiden mukaan opettajan tunneilla tehtiin usein näytelmäharjoituksia, joihin liittyi seksiä: raiskauksia ja runkkausta. Mutta niin tehtiin muuallakin: esimerkiksi Teatterikorkeakoulussa vielä 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa. ”Hän saattoi lähestyä, ottaa kiinni, pitää kiinni liian pitkään ja jahdata opiskelijoita, vaikka nämä olivat silmin nähden ahdistuneita”, opiskelijat kuvasivat.

(13:18) Poliisin tiedote 5.12.2017 http://www.poliisi.fi/helsinki/prime101 ... anguage=fi
Avatar
Psykopatologia
Ylläpitäjä
 
Viestit: 57805
Liittynyt: 12.02.2010 13:19
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tuiskun väitös (2017) "ruumiillisesta" näyttelemisestä

ViestiKirjoittaja Kyllästynyt » 05.12.2017 13:31

Psykopatologia kirjoitti:8. marraskuuta 2017 http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2017/ ... lulla.html
Media luo tekstuaalisella ahdistelulla elämäntapakontrollia

Tiedotus- ja toitotusvälineet mekastivat alkuviikosta, että Kallion lukion teatteri-ilmaisun opettaja on hyllytetty virastaan ”seksuaalisen ahdistelun” vuoksi. Lehtien mukaan hän oli käyttänyt opetusmetodinaan muun muassa demonstroitua raiskausta ja laittanut vähäpukeisia likkoja näyttämölle.
Kun itse olin teini, olin sitä mieltä, että kouluun ei kannata edes mennä, jos siellä ei voi harrastaa seksiä muiden oppilaiden tai opettajien kanssa.
Kävin kylläkin eri kouluja, opintomenestykseni oli keskinkertaista ja älyni pääsi loistamaan vasta yliopistoissa, joissa minua tosin ahdistelivat monet vihervasemmistolaiset Mimosat poliittisesti.
Koska Kallion lukiolaisten koettu seksuaalinen ahdistuneisuus oli lehtijuttujen mukaan jatkunut ”vuosia”, päättelen, että vasta nyt media on saanut nuorison manipuloitua seksuaalisuuden vaarallistamiseen tähtäävällä feminismillään ja seksuaalisella ahdasmielisyydellään niin, että aihe voitiin ”löytää” ja mäkätys asiasta aloittaa.
Paljastavaa on, että pojat eivät valita, vaan kaikki kurssinsa keskeyttäneet olivat tyttöjä. Kitisijöiden kärjessä ovat eräs kyseistä lukiota käynyt pahamaineinen feministikirjailija ja poplaulaja, jotka käyttävät ajojahtia kouluaikaisen mieskaunansa ja narsistisen kostonhimonsa välineenä, niin kuin todennäköisesti suurin osa muistakin valittajista...

Olisikohan miespuolisten valittajien puuttumisen syynä se, ettei heitä ole ahdisteltu - eikä heillä niin ollen ole aihetta "kitistä" tai "mäkättää".

Jukka Hankamäki ei aiemmankaan marmatuksensa pohjalta ole tehnyt minuun muunlaista kuin vain negatiivista vaikutusta, mutta ahdistelusta kertomisen nimittäminen kitinäksi ja mäkättämiseksi on kyllä pohjanoteeraus häneltäkin.
Avatar
Kyllästynyt
 
Viestit: 9250
Liittynyt: 06.07.2015 10:43

Re: Tuiskun väitös (2017) "ruumiillisesta" näyttelemisestä

ViestiKirjoittaja trisse » 05.12.2017 14:27

Ennenkö se oli ihan sallittua ahdistella?
trisse
 

Re: Tuiskun väitös (2017) "ruumiillisesta" näyttelemisestä

ViestiKirjoittaja Hilppa » 05.12.2017 14:32

Hankamäki: Kun itse olin teini, olin sitä mieltä, että kouluun ei kannata edes mennä, jos siellä ei voi harrastaa seksiä muiden oppilaiden tai opettajien kanssa.

Mitä ihmettä tuo on?
Hilppa
 

Re: Tuiskun väitös (2017)"ruumiillisesta" näyttelemisestä ym

ViestiKirjoittaja Psykopatologia » 05.12.2017 14:45

18 + 2 opettajaa (STT) → 61 (HS ym.) → 6 (poliisi 1999—2014).
Teatterikorkeakoulussa ja Tampereen yliopistossa käytetyt opetusmetodit ovat voineet olla osin soveltumattomia lukiossa käytettäviksi.
(6.12.2017)

https://www.lapinkansa.fi/kotimaa/ex-op ... 200514540/
(25.12.2017)
Avatar
Psykopatologia
Ylläpitäjä
 
Viestit: 57805
Liittynyt: 12.02.2010 13:19
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tuiskun väitös (2017)"ruumiillisesta" näyttelemisestä ym

ViestiKirjoittaja Psykopatologia » 06.12.2017 01:31

Opetusministeriö pyytää Helsingin kaupungilta selvitystä Kallion lukion epäillyistä häirintätapauksista ”Koulun ja koulutuksen järjestäjän tehtävä on varmistaa, että oppimisympäristö on turvallinen kaikille lapsille ja nuorille”, sanoo opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.
- Jarno Hartikainen 5.12. 17:57 https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005477740.html

OPETUS- ja kulttuuriministeriö pyytää Helsingin kaupungilta selvitystä siitä, kuinka kaupunki varmistaa oppilaiden ja opiskelijoiden oikeuden turvalliseen oppimisympäristöön. Pyyntö johtuu Kallion lukion epäillyistä häirintätapauksista. Kymmenet Kallion lukion entiset ja nykyiset opiskelijat ovat syyttäneet koulun lehtoria lähentelystä ja vuosia jatkuneesta epäasiallisesta käytöksestä. Poliisin esiselvittelyssä esiin nousseet tapahtumat ovat sattuneet ennen seksuaalisen ahdistelun kriminalisointia, joten niistä ei aloiteta esitutkintaa.

”Suomen kouluissa ja oppilaitoksissa tulee olla ehdoton nollatoleranssi seksuaaliselle häirinnälle. Koulun ja koulutuksen järjestäjän tehtävä on varmistaa, että oppimisympäristö on turvallinen kaikille lapsille ja nuorille. Häirinnän torjunta on koko kouluyhteisön yhteinen asia”, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen sanoo tiedotteessa. Ministeriö on myös määrännyt Opetushallituksen päivittämään häirintätapauksia koskevat ohjeet helmikuuhun mennessä. Tavoitteena on varmistaa, että kouluissa ja oppilaitoksissa työskentelevillä on valmiudet toimia seksuaalisen ahdistelun ja häirinnän estämiseksi.
Avatar
Psykopatologia
Ylläpitäjä
 
Viestit: 57805
Liittynyt: 12.02.2010 13:19
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tuiskun väitös (2017)"ruumiillisesta" näyttelemisestä ym

ViestiKirjoittaja Psykopatologia » 06.12.2017 02:25

Seksuaalinen ahdistelu lisättiin kuitenkin rikoslakiin vasta syyskuussa 2014. Esiselvittelyssä esiin nousseet tapahtumat ovat sattuneet ennen kriminalisointia, joten niistä ei aloiteta esitutkintaa.

Vaikka viimeisin olisi tapahtunut loppuvuodesta 2014, sen syyteaika (2 v.) olisi päättynyt loppuvuodesta 2016.
Avatar
Psykopatologia
Ylläpitäjä
 
Viestit: 57805
Liittynyt: 12.02.2010 13:19
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tuiskun väitös (2017)"ruumiillisesta" näyttelemisestä ym

ViestiKirjoittaja Psykopatologia » 06.12.2017 17:30

Poliisi on saanut päätökseen esiselvityksen koskien Kallion lukion opettajaan kohdistuneita syytöksiä epäasiallisesta käytöksestä oppilaitaan kohtaan Helsinki Tiedote 5.12.2017 http://www.poliisi.fi/helsinki/prime101 ... anguage=fi
(- -)
— Poliisiin on ottanut yhteyttä kuusi henkilöä. Henkilöt ovat kertoneet tapahtumista, jotka ajoittuvat vuosille 1997—2014. Poliisi on käynyt läpi kaikki tapahtuman-kuvaukset. Esiselvityksen tuloksena on kirjattu yksi rikosilmoitus rikosnimikkeellä kunnianloukkaus. Kyseinen tapahtuma tapahtui vuonna 2000. Kyseisen rikoksen syyteaika on kuitenkin vanhentunut, kertoo rikoskomisario Teija Koskenmäki-Karaharju Helsingin poliisilaitokselta. [PP]
Viidessä muussa yhteydenotossa on tuotu esille opettajan epäasiallinen käytös, joka ei kuitenkaan täytä rikoksen tunnusmerkistöä tapahtuma-ajankohtien aikaan voimassa olleessa rikoslaissa.
(- -)
Avatar
Psykopatologia
Ylläpitäjä
 
Viestit: 57805
Liittynyt: 12.02.2010 13:19
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tuiskun väitös (2017)"ruumiillisesta" näyttelemisestä ym

ViestiKirjoittaja Psykopatologia » 07.12.2017 03:08

Avatar
Psykopatologia
Ylläpitäjä
 
Viestit: 57805
Liittynyt: 12.02.2010 13:19
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tuiskun väitös (2017)"ruumiillisesta" näyttelemisestä ym

ViestiKirjoittaja Psykopatologia » 11.12.2017 01:32

Diving In: Adolescents’ Experiences of Physical Work in the Context of Theatre Education (2010)
Hannu Tuisku, Theatre Academy, Finland https://files.eric.ed.gov/fulltext/EJ908861.pdf (31 p.)
(- -) p. 14
The next one is an exercise of pure contact, presented by Augusto Boal (1992, p. 63), in my adaptation.
“Colombian Hypnosis”: In pairs, an actor focuses completely on the palm of her partner’s hand. The partner keeps her palm in front of the actor’s face and then starts to move her hand. The actor moves along with the hand, the hand moves the actor. The partner has to guarantee the safety of the moving actor, who is movingspontaneously, following the impulses given by the hand. At the same time, both of them can follow the music.
In this exercise the actor will inevitably use her “forgotten” muscles (ibid.), but it is also a matter of trust, throwing oneself into the contact, into a state of consciousness that is extradaily. This exercise seems to cause constant lapses in the sense of time, hence the name “hypnosis”. The group moved towards performing along with the next exercise.
(- -)

Columbian Hypnosis Theatre of the Oppressed March 18 2012 Occupy the Empty Space https://www.youtube.com/watch?v=B0r9MmTgsuk (10:16); ym.
Avatar
Psykopatologia
Ylläpitäjä
 
Viestit: 57805
Liittynyt: 12.02.2010 13:19
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tuiskun väitös (2017)"ruumiillisesta" näyttelemisestä ym

ViestiKirjoittaja Psykopatologia » 14.12.2017 21:49

Psykopatologia kirjoitti:Poliisi on saanut päätökseen esiselvityksen koskien Kallion lukion opettajaan kohdistuneita syytöksiä epäasiallisesta käytöksestä oppilaitaan kohtaan Helsinki Tiedote 5.12.2017 http://www.poliisi.fi/helsinki/prime101 ... anguage=fi
(- -)
— Poliisiin on ottanut yhteyttä kuusi henkilöä. Henkilöt ovat kertoneet tapahtumista, jotka ajoittuvat vuosille 1997—2014. Poliisi on käynyt läpi kaikki tapahtuman-kuvaukset. Esiselvityksen tuloksena on kirjattu yksi rikosilmoitus rikosnimikkeellä kunnianloukkaus. Kyseinen tapahtuma tapahtui vuonna 2000. Kyseisen rikoksen syyteaika on kuitenkin vanhentunut, kertoo rikoskomisario Teija Koskenmäki-Karaharju Helsingin poliisilaitokselta. [PP]
Viidessä muussa yhteydenotossa on tuotu esille opettajan epäasiallinen käytös, joka ei kuitenkaan täytä rikoksen tunnusmerkistöä tapahtuma-ajankohtien aikaan voimassa olleessa rikoslaissa. (- -)

Poliisin marraskuun 2017 aikana tehdyn esiselvityksen mukaan poliisiin on ottanut yhteyttä kuusi (6; luultavasti) naista, jotka ovat kertoneet tapahtumista 17 vuoden ajalta (1997—2014). Poliisi on kirjannut yhden ilmoituksen nimikkeellä kunnianloukkaus (2000). Viidessä muussa yhteydenotossa naiset ovat tuoneet esiin teatterin lehtorin "epäasiallisen käytöksen", joka seksin osalta tuli rikosnimikkeeksi — seksuaalinen ahdistelu — vasta 1.9.2004. Em. rikosnimikkeissä syyteaika vanhenee kahdessä (2) vuodessa, joten poliisi ei tehnyt asiassa esitutkintaa. Täten lehtorin mahdollinen syyllisyys kuin myös syyttömyys jäivät selvittämättä, eikä poliisi ole ehkä kuullut lehtoria, joka heti (5.11.2017) hyllytettiin. — Tiedotteessa jää epäselväksi, onko mainittu "epäasiallinen käytös" ko. naisten kuvausta vai poliisin omaa tulkintaa. Entä mikä olisi poliisin kirjaus ko. viidessä tapauksessa nykylain mukaan?

Poliisilla on ollut hallussaan kaikkiaan 61 Kallion lukion rehtorin poliisille lähettämää sähköpostia, jotka ex-oppilas ".Niina." oli koonnut parissa päivässä. Poliisin esisevityksessä tarkemmassa syynissä ovat olleet kuitenkin vain kuuden yhteyttä ottaneen kertomukset.

Poikkeuksellista asiassa on, että Suomen Tietotoimisto (STT) oli syksymmällä haastatellut 18 koulun entistä oppilasta ja kahta opettajaa, ja tämän pohjalta STT julkaisi — vastoin syyttömyysolettamaa — 5.11.2017 kohu-uutisen, jonka pohjalta oli helppo kaivaa esiin opettajan henkilöllisyys. Tätä uutisointia kaikki "laatu"-lehdet — vastoin Julkisen sanan neuvoston (JSN) eettisiä ohjeita http://www.jsn.fi/journalistin_ohjeet/ — lainasivat laajasti. (Sitä vastoin kohu- tai vaihtoehtomedia ei ole ottannut asiaa sivuilleen muutoin kuin Oikea Media kriittisessä mielessä; Hankamäki 13.11.2017 http://oikeamedia.com/o1-46617) — Nyt kyseessä on pattitilanne: tuomioita ei ole tullut, mutta lehtorin maine on tuhottu sosiaalisessa mediassa; myös muu perhe on saattanut kärsiä (psykoterapeutti-tohtori vaimo sekä tytär ja poika).

Eipä tainnut tuore (helmikuu 2017) teatteritaiteen tohtori Hannu V. Tuisku aavistaa, millaiseen myllytykseen hän loppuvuodesta joutuisi. Kyseessä saattaa olla #MeToo- kampanjan aikana Suomessa ensimmäinen tapaus, jossa ei-julkisuuden henkilö on asetettu tällä tavalla hirttosilmukkaan. On huomattava, että kyseessä eivät ole olleet nurkan takana tapahtuneet salaiset kähminnät vaan julkiset, luultavasti suositut ja vapaaehtoiset opetustilanteet, joihin on vuosien mittaan osallistunut satoja oppilaita. — Jos Tuisku nostaisi kunnianloukkausjutun mediaa vastaan, tutkinnassa otettaisiin kantaa kirjoittelun asianmukaisuuteen (ja mahdollisesti myös "totuudellisuuteen") yms.
(Päivitetty ja täydennetty —28.12.2017.)
Avatar
Psykopatologia
Ylläpitäjä
 
Viestit: 57805
Liittynyt: 12.02.2010 13:19
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tuiskun väitös (2017)"ruumiillisesta" näyttelemisestä ym

ViestiKirjoittaja Kyllästynyt » 14.12.2017 21:59

Opettajan asiattoman käytöksen puolustuksesi ei riitä se, että oppilaiden osallistuminen kyseiselle kurssille on ollut vapaaehtoista.
Avatar
Kyllästynyt
 
Viestit: 9250
Liittynyt: 06.07.2015 10:43

Re: Tuiskun väitös (2017)"ruumiillisesta" näyttelemisestä ym

ViestiKirjoittaja Psykopatologia » 14.12.2017 23:39

Eihän esittämäsi ole olennaista. - Mitä asiatonta lehtori on tehnyt?
Avatar
Psykopatologia
Ylläpitäjä
 
Viestit: 57805
Liittynyt: 12.02.2010 13:19
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tuiskun väitös (2017)"ruumiillisesta" näyttelemisestä ym

ViestiKirjoittaja Kyllästynyt » 14.12.2017 23:51

Psykopatologia kirjoitti:Eihän esittämäsi ole olennaista. - Mitä asiatonta lehtori on tehnyt?

Enhän minä tiedä mitä lehtori on tehnyt. Enkä tarkkaan tiedä edes sitäkään, mistä häntä syytetään, mutta jos hänen opetusmetodinsa tai muu käytöksensä on ollut opettajalle ja ohjaalle sopimatonta, ei hänen käytöksestään tee hyväksyttävää se, että kyseiset oppilaat ovat olleet paikalla vapaaehtoisesti.

Kirjoitan yleisellä tasolla ja korostan sitä, etten tiedä mitä on tapahtunut, ja poliisikin on tehnyt asiasta syyttämättäjättämispäätöksen.

Minun mielestäni olisi kaikkien kannalta ollut parempi, että esitetyt väitteet olisi tutkittu pohjia myöten.
Avatar
Kyllästynyt
 
Viestit: 9250
Liittynyt: 06.07.2015 10:43

Re: Tuiskun väitös (2017)"ruumiillisesta" näyttelemisestä ym

ViestiKirjoittaja Psykopatologia » 16.12.2017 23:46

Kyllästynyt kirjoitti:
Psykopatologia kirjoitti:Eihän esittämäsi ole olennaista. - Mitä asiatonta lehtori on tehnyt?

Enhän minä tiedä mitä lehtori on tehnyt. Enkä tarkkaan tiedä edes sitäkään, mistä häntä syytetään, mutta jos hänen opetusmetodinsa tai muu käytöksensä on ollut opettajalle ja ohjaalle sopimatonta, ei hänen käytöksestään tee hyväksyttävää se, että kyseiset oppilaat ovat olleet paikalla vapaaehtoisesti.
Kirjoitan yleisellä tasolla ja korostan sitä, etten tiedä mitä on tapahtunut, ja poliisikin on tehnyt asiasta syyttämättäjättämispäätöksen.
Minun mielestäni olisi kaikkien kannalta ollut parempi, että esitetyt väitteet olisi tutkittu pohjia myöten.

Ei poliisi ole tehnyt asiasta syyttämättäjättämispäätöstä - se olisi syyttäjän päätös - poliisi ei tehnyt asiasta esitutkintaa.

Toin esiin Tuiskun tapahtumiin liittyvän vapaaehtoisuuden ja julkisuuden siltä kannalta, että hän itse ei ilmeisesti kokenut opetusmetodiaan seksuaalisena ahdisteluna, johon useimmiten liittyy ainakin puoliväkisin tehty kähmintä ja kiihko yms.
Avatar
Psykopatologia
Ylläpitäjä
 
Viestit: 57805
Liittynyt: 12.02.2010 13:19
Paikkakunta: Helsinki

Seuraava

Paluu Psykologiaa ja psykopatologiaa



Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa

cron