Feminismi ei edistä tasa-arvoa

Feminismi ei edistä tasa-arvoa

ViestiKirjoittaja Sievä Sigismund » 10.02.2017 20:27

Perussuomalaiset Nuoret lähetti eilen (8.2.2017) yli 500 yläkouluun epäneutraalin sukupuolikirjan vastavetona feministipropagandan levittämiselle yhdeksäsluokkalaisille. Yhdenvertaisuus on meille tärkeä asia, mutta ismien ja punavihreän ideologian tuputtamista lapsille emme hyväksy.

Nykyaikainen feminismi on sairasta. Ideologia pyrkii suosimaan naisia, vaikka väittääkin ajavansa tasa-arvoa. Naisia on kuulemma liian vähän johtotehtävissä, saavat kuulemma pienempää palkkaa kuin miehet ja jostain syystä humanistisia korkeakoulutettuja ei palkata pörssiyhtiöiden hallituksiin. Näitä ”vääryyksiä” vastaan ovat ns. kolmannen aallon feministit lähteneet voimalla korjaamaan.

Aloitetaan väitteestä, että naiset saisivat vähemmän palkkaa työstään kuin miehet. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä tutkitusti miehet tekevät enemmän töitä kuin naiset. Ja kun teet enemmän töitä, luonnollisesti saat enemmän siitä palkkaa.

http://samulivoutila.puheenvuoro.uusisu ... tasa-arvoa
Sievä Sigismund
 

Re: Feminismi ei edistä tasa-arvoa

ViestiKirjoittaja Kyllästynyt » 10.02.2017 22:55

Miten tuo "miehet tekevät enemmän töitä" on laskettu?
Tekevätkö miehet pitempää työpäivää, vai mistä on kyse?
Avatar
Kyllästynyt
 
Viestit: 9246
Liittynyt: 06.07.2015 10:43

Re: Feminismi ei edistä tasa-arvoa

ViestiKirjoittaja Sievä Sigismund » 11.02.2017 07:44

Palkkatasa-arvo on harhaanjohtava käsite
19.3.2010 10:17 Henry Laasanen 11 kommenttia ilmoita asiaton viesti

Palkkaepätasa-arvo on yleisimmin siteerattu esimerkki naisiin kohdistuvasta syrjinnästä (1, 2). Vaatimus palkkatasa-arvosta on kuitenkin harhaanjohtava, koska se perustuu naisten ja miesten kokonaispalkkojen vertailuun ilman, että palkkaeron aiheuttavia syitä olisi analysoitu perusteellisesti.

Shackletonin tutkimuksen (Should We Mind the Gap?, pdf 2008) mukaan syrjintä ei ole merkittävä syy naisten miesten palkkaeroon. Palkkaerot johtuvat (1) yksittäisten naisten ja miesten erilaisista työolosuhteista, (2) arvoista, (3) preferensseistä ja (4) valinnoista, jotka ovat hallituksen päätösten ulottumattomissa. Samanpalkkaisuutta ja syrjinnän poistamista edistävät kampanjat voivat olla jopa haitallisia. Palkkoja vertaillessa on syytä huomioida seuraavia seikkoja:
- Miehet tekevät pitempiä työpäiviä kuin naiset.

- Miehillä on suurempi vaara menettää työ tai joutua työtapaturman uhriksi

- Miehet etsivät suurempaa palkkaa ja uralla etenemistä, kun taas naiset hakevat työssä viihtymistä.
Yhdysvaltalainen raportti (pdf 2009) tarkastelee viittäkymmentä sukupuolten palkkaeroja käsittelevää tutkimusta. Raportin mukaan useat eri tekijät vaikuttavat sukupuolten palkkaeroon, kuten naisten vähäisemmät työtunnit, naisten taipumus tehdä osa-aikatöitä ja taipumus pitää vanhemmuusvapaita. Sen lisäksi naiset valitsevat alhaisemman tulotason ammatteja ja valitsevat usein ei-palkallisen kompensaation palkan sijaan. Palkkaerosta 3.7%-7.3 selittyy äitiyden aiheuttamilla kustannuksilla.

Tutkimus “Gender Wage Differentials and the Occupational Injury Risk: Evidence from Germany and the U.S." (2007, ks. 1) kertoo, että korkean riskin töissä (kuten kaivoksissa) palkka on suurempi, mikä selittää sukupuolten välistä palkkaeroa. Miehillä on suuri yliedustus vaarallisissa töissä, kun taas naiset työskentelevät useammin turvallisissa työpaikoissa.

Tomi Kyyrän väitöstutkimuksen mukaan naisen euro on 96-97 senttiä. Valtaosa kokonaispalkkaerosta teollisuudessa on seurausta naisten ja miesten sijoittumisesta eri yrityksiin ja edelleen eri työtehtäviin yritysten sisällä. EK:n jäsenyrityksissä naisen euro on 98-104 senttiä, kun kyse on samasta työstä samassa yrityksessä. Pauli Sumasen tutkimuksen ”Valhe- emävalhe- naisen euro on 80 senttiä” (2009, ks. 1) mukaan naiset ja miehet saavat suunnilleen samansuuruista palkkaa, jos tehdyt työtunnit otetaan huomioon.

Poissaolot työstä voivat selittää osan palkkaerosta. Kunta-alalla työskentelevillä naisilla on enemmän terveysongelmia ja lähes 50 prosenttia enemmän lyhytaikaisia sairauspoissaoloja kuin miehillä. Tämä selviää Helsingin yliopiston kansanterveystieteen ja sosiologian laitosten yhteishankkeena tehdystä tutkimuksesta. Tutkimuksessa oli mukana lähes 7 000 Helsingin kaupungin 40–60-vuotiasta työntekijää, joiden poissaoloja seurattiin lähes neljän vuoden ajan. Siinä osoitettiin, että naisilla oli 46 prosenttia enemmän muutaman päivän mittaisia, ilman lääkärintodistusta pidettyjä poissaoloja kuin miehillä. Naisilla oli myös kolmanneksen enemmän lääkärin määräämiä sairauslomia kuin miehillä.

Itse olen kyseenlaistanut palkkatasa-arvon käsitteen soveltuvuuden sukupuolten tasa-arvon indikaattoriksi, koska tuloja voi saada myös muualta kuin ansiotyöstä. Naiset voivat saada kaksoispalkkaa, eli tuloja myös miehiltä ja kolmoispalkkaa, eli tulonsiirtoja valtiolta. Tasa-arvovertailun pohjaksi tulisikin ottaa pikemmin naisten ja miesten kokonaistulot kuin pelkkä ansiotyöstä saatu tulo.


Warren Farrellin kirjan “Why men earn more” (2004) mukaan naiset itse asiassa saavat suurempaa palkkaa täysin samasta työstä. Farrell antaa myös neuvoja, miten naiset voivat nostaa palkkaansa:
- valitse epämiellyttävämpi työympäristö

- tee pitempiä päiviä

- tee tylsempiä töitä

- tee provisiotyötä tuntipalkan sijaan

- tee työtä, joka sisältää paljon matkustelua

- tee vaarallista työtä
Paremman palkan saavuttaminen on hyvin pitkälti naisten omissa käsissä, mutta se vaatii toki luopumista lyhyistä työpäivistä ja mukavista töistä. Jankuttaminen naisten eurosta on joka tapauksessa syytä lopettaa.

http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisu ... ava-kasite
Sievä Sigismund
 


Paluu Yleistä ja ajankohtaista



Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 13 vierailijaa

cron