Mirri kirjoitti:Lihan tuotanto ei nykyisin ole millään lailla ekologista, mutta mahtaako lihan korvaaminen soijatuotteillakaan olla?
Ainakin sademetsille soijan kysyntä taitaa olla vakava uhka, ja soijan tuotanto on 'raakaa' bisnestä. Tulee mieleen, että suo siellä vetelä täällä - ainakin, jos yritetään etsiskellä hyviä korvaavia ruoka-aineita eläinperäisille tuotteille. Soija ei välttämättä kuulu hyviin korvaaviin ruoka-aineisiin ongelmallisen tuotantonsa vuoksi.
Erilaisten papujen ja linssien kokoonpano yhdessä erilaisten kokojyväisten vilkatuotteiden kanssa tuottaa paremman tuloksen niin ekologisesti kuin ravitsemuksellisestikin. Soija ei sovi kaikille ja palkokasveista ja viljasta yhdessä saa tarvitsemansa välttämättömät aminohapot, jotka puuttuisivat pelkästä papuruuasta. Soijassa on muita tärkeitä lisäravinteita, joita saa esimerkiksi hapattamalla valmistetusta soijakastikkeesta.