En ole kenenkään vielä kuullut nimittävän alkoholia superfoodiksi, koska alkoholia ei kai yleensä pidetä ruoka-aineena. Viinin tai muun luonnon raaka-aineista peräisin olevan käymistuotteen sisältämät polyfenolit ovat kuitenkin samoja, joita superfoodiksi kutsutuissa marjoissa muun muassa esiintyy.
Marjat ovat superfoodia, joksi on nimitetty myös ruisleipää, kauraa ja ohraa niiden sisältämän kuitukoostumuksen (hemiselluloosan) perusteella. Marjoissa "tehoaine" on polyfenolit.
Metsissämme kasvaa runsaasti ravitsemuksellisesti rikasta, maukasta ja ilmaista syötävää. Luonnonmarjat ovat tärkeä osa päivittäistä ruokavaliotamme. Niiden käyttöä on suositeltavaa lisätä, sillä ne sisältävät enemmän vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita sekä terveydelle hyödyllisiä polyfenoleja moniin maahamme tuotuihin hedelmiin verrattuna.
http://www.arktisetaromit.fi/fi/arktise ... tosisalto/Suomalaiset saavat runsaimmin polyfenoleita kuitenkin yllätys yllätys juomastaan kahvista. Marjojen top ten listalla polyfenolien pitoisuuden suhteen kärkipäässä ovat mustikka, mustaherukka ja tyrni. Loppupäässä taitaa luurata mansikka.
Superfood-listoille on toisinaan sijoitettu myös probiootteja sisältävät suoliston mikrobikantaan vaikuttavat maitohappobakteereita sisältävät piimä, jogurtti, viili, emmentaljuusto ym. perinteiset valmisteet. Mikrobikäymistuotteena valmistettu japanilaisten suosima soijakastike kuuluu myös tuohon sarjaan.